Které pivo je pro našince nejchutnější?

Také se alespoň tu a tam vydáte do restaurace či oblíbené hospůdky a objednáte si zlatavý mok s bohatou pěnou, tedy pivo? V tom případě jistě víte, že jeho chuť se může značně lišit. Svůj podíl na tom nese složení, způsob výroby, ale i teplota, při které je vám podáváno.

Steve001 / Pixabay

Skuteční „fajnšmekři“ dovedou rozlišit chuť piva mnoha výrobců a potrpí si na skutečně kvalitně zpracovaném pivě. Nechte se inspirovat a zjistěte, které z našich piv patří k nejoblíbenějším.

Gambrinus s novou chutí

Možná jste zahlédli novou reklamu, ve které se společnost Gambrinus pyšní tím, že zapracovala nejen na chuti, ale i bohaté pěně, která těší každého konzumenta. Chuť piva má skutečně říz a díky několika typům piva si na své přijdou jak ti, kdo chtějí zchladit žáhu Desítkou, tak ti, kdo si chtějí mok vychutnat a rozhodnou se pro precizně zpracovanou Dvanáctku.

Což takhle černé pivo?

Obliba černého druhu piv je značná především u žen. Muži si častěji nechávají pivo „nařezat“, aby nebyla sladká chuť tak výrazná. I v chutích černého piva jsou rozdíly. K výtečně chutnajícím patří černé pivo Kozel a Krušovice. Co se týče regionálních menších pivovarů, tady je občas pivo s příměsí větší trpkosti. Výtečné jsou nejen k pití, ale i k přípravě pokrmů.

Objezdit města ČR a ochutnávat

Jestliže zavítáte do Plzně, Uherského Brodu nebo Brna, měli byste rozhodně navštívit, nebo alespoň ochutnat místní piva. I Černá hora přináší každoročně zajímavé akce pro malé i velké spojené nejen s konzumací piva, ale i se zábavou. Připraveny jsou kulturní programy s kapelami, jež jistě znáte, děti potěší zábavné skákací hrady, soutěže a úkoly, při kterých si vydechnou i dospělí.

Pivo si zásadně dávejte jen v restauracích, kde dochází pravidelně k čištění potrubí a celého zařízení, které k čepování a chlazení slouží. I tato zdánlivě maličkost může mít nemalý podíl na chuti a kvalitě piva.