Bolí vás záda? Cvičení na zádové svalstvo vám pomůže!

Autor obrázku: Graham Richardson

Zaměříme se na cvičení na zádové svalstvo. Někteří z Vás si možná řeknou, proč záda, když jsou vidět především ruce, břicho a další. Níže uvedené cviky Vám pomohou nejen od bolesti zad, ale také si díky nim perfektně srovnáte záda a tím i samotný postoj, který je často příčinou bolestí.

Zvedání vrchní části těla

Položte se na břicho. Ruce si podložte pod čelo. Zvedejte hlavu nahoru, aniž byste zakláněli hlavu, poté se vracejte zpátky nad zem.

Stahování loktů vleže na břiše

Položte se na břicho a opřete si čelo o zem. Zvedněte ruce do vzpažení a držte je nad zemí. Tahem se snažte dostat lokty co nejblíže k tělu. Předloktí držte vodorovně se zemí. Potom vracejte ruce zpátky do vzpažení. Čelo by se mělo po celou dobu dotýkat země.

Vzpor na jednom lokti

Jednou rukou se opřete o zem a zvedněte se do vzporu. Ramena stále držte dole, zatáhněte bříško i hýždě.

Kmitání končetin

Opět si lehneme na břicho, zvedneme horní i dolní končetiny a nad zemí konáme kmitavý pohyb.

Vzpor

U tohoto cviku také posilujete ramenní svaly. Opřete se tedy o předloktí a postavte se na špičky chodidel. Po celou dobu se držte na špičkách. Ze vzporu na předloktí se opakovaně dostávejte do vzporu na dlaních a zpět.

Pochodování ve vzporu

Jako u předchozího cviku se opřete o předloktí a postavte se na špičky. V tomto postavení zůstanete po celou dobu cvičení a budete se pohybovat do stran, tedy jakoby chodit po špičkách a po předloktích.

Otáčení trupu

Posledním a nejspíše nejjednodušším cvikem je otáčení trupu. Můžete buď stát, nebo si sednout, ale na židli bez jakýchkoliv opěradel, nejlepší by byl gymnastický míč. Ruce předpažte, následně pokrčte v loktech a otáčejte se střídavě na levou a pravou stranu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *