Střelné zbraně nejsou pro každého


Ochránit sebe a svou rodinu dokážete nejlépe se střelnou zbraní. Nicméně se nejedná o mikrovlnnou troubu, kterou si objednáte z e-shopu a za pár dní vám přijde domů.

Než budete moci mít legálně zbraň, byť třeba jen malou pistoli, budete si muset projít docela složitým systémem testování.

Není snadné uspět

Hodně lidí má dost zkreslené představy o držení zbraní v našem státě. Opravdu nestačí jen koupit bouchačku na prvním rohu a vyřídit si během pár dní vhodné oprávnění. Jedná se o docela dlouhý proces, během kterého je potřeba uspět nejen v teorii a praxi, ale také v psychotestech.

Ty jsou nedílnou součástí celého martýria a neúspěch v psychotestech znamená nemožnost vlastnit střelnou zbraň. Alespoň tedy legálně. Podmínky jsou sice nastaveny trochu tvrději než v jiných státech, ale i díky tomu se u nás běžně nestřílí na ulici nebo v obchodech.

Jaká zbraň je vhodná pro nováčky?

Pokud se nechcete věnovat sportovní střelbě nebo nemáte vyloženě militaristické sklony, bude vám pravděpodobně stačit malá osobní střelná zbraň ve formě pistole, případně revolveru.

Pistole má tu výhodu, že disponuje větším zásobníkem. Ty největší verze mohou pojmout až dvacet nábojů. Díky tomu získáte možnost střílet v kuse delší dobu. Jakmile se vám však v zásobníku vzpříčí náboj, pistole přestane fungovat.

Bubínkové revolvery sice mají zásobník pouze na pět nábojů, nicméně v případě zaseknutí střeliva se bubínek přetočí a můžete střílet bezpečně dál.

Zbraně kupujte pouze ve specializovaném obchodě

Prodej zbraní běžně probíhá na internetu či dokonce načerno. Ani jedna možnost se nedoporučuje. Je bezpečnější, a hlavně legální nakupovat zbraně ve specializovaném obchodě. Nejenže si tam můžete zbraň často vyzkoušet, ale nakoupíte i další doplňky, jako jsou třeba rezervní zásobník či pouzdro.

V takovýchto obchodech jsou standardně v nabídce třeba i bojové nebo zálesácké noželuky a kuše a samozřejmě i vše nezbytné pro outdoor.